Asuntomessuteemat

Teemojen huomioon ottaminen rakennussuunnitelmissa on erittäin tärkeää rakentajien valitsemisen kannalta ja olennainen osa Asuntomessuja. Teemojen tarkoitus on antaa ideoita ja esimerkkejä tulevaisuuden rakentajille. Tutustu teemoihin ja mieti mitkä sopisivat sinun pirtaasi.

Elämää
kaupunkikylässä

Elämää<br> kaupunkikylässä

Porin vuoden 2018 asuntomessualueen kaava on osin yhteneväinen Itätullin eli Porin 5. kaupunginosan rakenteen kanssa. ”Viikkarissa” on omaleimaisen tiivis ja vaihteleva puutalovoittoinen rakennuskanta, jonka asukkaista on syntynyt elävä aktiivinen yhteisö. Rakentajien toivotaan hakevan tontin käyttöön ja rakentamiseen vaikutteita Porin puutalokaupunginosista viidennestä ja kuudennesta osasta. Puutalokaupunginosien käyttäminen mallina ei kuitenkaan rajoita rakentajien materiaalivalintoja.

Puutalokaupunginosien vaikutus voi näkyä rakentamisessa etenkin kodin ja piharakennusten asemoimisessa tontille sekä tontin aitaamisessa ja pihankäytössä.

Ekologisuus ja digitaalisuus

Ekologisuus ja digitaalisuus

Porin Asuntomessuilla haetaan innovatiivisia ja ekologisia ratkaisuja, joilla hyödynnetään mm. kierrätettäviä materiaaleja ja uusiutuvia energiamuotoja, edistetään luonnonympäristön säilymistä ja näin toimittaessa saavutetaan hyvä terveellinen ja turvallinen asuinympäristö.

Pientalorakentamiseen ja asumiseen toivotaan digitaalisia ratkaisuja, jotka tekevät rakentamisesta dokumentoidumpaa, hallitumpaa ja läpinäkyvämpää. Rakentajilta toivotan mahdollisuuksien mukaan tietomalleja rakennuksista, joita pyritään käyttämään asuinalueen 3D-mallin luomisessa.

Kokemäenjoki ja Kirjurinluoto

Kokemäenjoki ja Kirjurinluoto

Kokemäenjoen varrella, Porin kansallisen kaupunkipuiston naapurissa ja Kirjurinluodon palveluiden vieressä saa etuoikeutetusti nauttia upeista maisemista, luonnosta ja ulkoilusta. Karjarannan asuntoalueen asukkailla on mahdollisuus matkata jokea pitkin merelle saakka aivan omilta kotinurkilta.

Kokemäenjoen ja Kirjurinluodon teema voi ilmetä rakentamisessa monilla tavoilla sisustuksessa, piharakenteissa tai materiaalivalinnoissa.

Ruoka ja
yrittäminen

Ruoka ja<br> yrittäminen

Messualueen viereen Kokemäenjoen vastarannalle toteutetaan julkinen ruokapuisto. Se tarjoaa loistavan kehyksen alueen toimijoille hyödyntää lähiruokaa jokapäiväisessä toiminnassaan. Pihakatujen ja puistojen istutukset huomioivat ravinnon teemana.

Alueen kaava kannustaa yrittäjyyteen, joka on liiketoiminnan osalta hyvin joustava. Asuinrakennuksessa saa harjoittaa pienimuotoista liiketoimintaa, mikäli sisäänkäynti liiketilaan on kadulta.

Tilaa uutiskirje!
Cxense Display